11-08-07

I'm moving through some changes...

school12


Het is nu een maand geleden dat ik mijn laatste berichtje hier zette, een maand mensen zouden mij kunnen verdenken van blog verwaarlozing… In die maand heb ik vanalles gedaan behalve thuis zijn.Schandalig eigenlijk maar goed.Net na mijn vorige post ben ik voor 17 dagen naar de Baltische staten vertrokken (Air Baltic remember)Hoe het daar was valt niet in enkele woorden te omschrijven: we vertrokken op een vrijdag de 13e en dat was een beetje aan het kamp te zien, redelijk wat pech gehad maar alles is toch nog mooi, leuk, geweldig, ontspannend, actief,… geweest! De landen zelf zijn mooi en soms ook Westers (vooral de hoofdsteden al hebben we Vilnius niet gedaan). Op andere plekken zie je dan weer dat alles nog in opbouw is, dat er veel Russische invloed nog is, zie je armoede en erbarmelijke dingen (mensen die langs de kant van de weg slapen ed.)Na mijn reis ben ik 2 dagen thuis geweest (2 middagen naar het ziekenhuis ook) en dan ben ik voor 2 keer 5 dagen op kamp vertrokken (tot gisteren)!!!De kampen waren leuk, maar ook vermoeiend en ik had nu wel nood aan thuis zijn!In de zomervakantie is dit amper mijn 9e dag thuis en er moet nog geleerd worden uiteraard! 

Een dikke maand ben ik dus weg geweest (en daarvoor had ik ook al in Texel gezeten) maar nu ben ik dus terug (om te leren zullen we maar zeggen)Er is op mijn tellertje bovenaan dus ook een maandje af. Nog 2 maanden ben ik verwijderd van het weerzien met mijn schat. Zaten we vorige maand nog maar in de helft, dan kunnen we nu al zeggen dat 2/3 gepasseerd is. Maand 5 zonder hem begint vandaag…Tegen dat mijn 2 herexamens gedaan zijn komt maand 6 er ook al bijna aan en kan het aftellen echt beginnen!Momenteel heb ik er allemaal wel een goed gevoel bij (en ik wil dat liefst ook ff zo houden), maar ik besef zelf goed dat alles niet zo simpel is en dat dat ook niet zal zijn als hij terug is. Het zal allemaal redelijk raar zijn en terug wennen, maar we zijn dus nog niet zover, nog tijd genoeg om daarover te piekeren! Eerst zijn er nl andere katjes te geestelen (Frans en Nederlands)Raar genoeg, of mss ook niet, heeft mijn schatje nu een klopje gekregen. Doordat ik er niet veel was en hij veel tijd had is bij hem het besef ook gekomen. Voor het eerst heeft ook hij schrik voor ‘stel dat er iets tussen ons in komt'. Voor het eerst begint bij hem door te sijpelen hoe lang 6 maanden is. Het gevoel dat mijn schatje nu heeft heb ik al lang, van het begin eigenlijk en ergens vind ik het niet erg dat hij dat klopje heeft gekregen, ik denk dat hij mij nu beter zal begrijpen, dat de keren dat ik mij een beetje onbegrepen voelde nu minder gaan zijn, dat hij eindelijk door heeft dat niet alles altijd positief is. Neen, op deze manier bewijst hij meer dan ooit dat ik veel voor hem beteken en dat hij beseft dat niet alles vanzelf gaat, dat mijn opoffering ook groot is t.o.v hem! Met dat besef van hem heb ik ook een beetje het gevoel dat hij attenter is geworden. Sinds de laatste week vind ik hem geweldiger dan ooit (soms vraag ik me wel af of de liefde echt nog wel even groot is als 4 maanden geleden, soms lijkt het zo anders MAAR de laatste dagen heb ik weer constant dat super verliefde gevoel door wat hij doet (of wat mij meer opvalt), dan weet ik weer waarom ik zo van hem hou) Je voorlopig heb ik een super gevoel hierover, lijkt onze relatie alles aan te kunnen, ook de aanpassingen die over 2 maanden terug komen. Hij maakt mij gelukkiger dan ooit!

Maar goed, de titel van mijn tekst (ja ik geef eerst titels dan begin ik mijn post pas) sloeg eigenlijk op nog iets anders dan alles wat ik al heb verteld!Ik voel mijzelf veranderen (mijn schat zal in oktober niet helemaal diezelfde meid treffen als diegene die hij achterliet) en ook mijn doen en laten zal wat veranderd zijn.De 2 dagen ziekenhuisbezoek waar ik het over had (en nog 1 dagje dat ik over huis ben gekomen van kamp voor een ziekenhuisbezoekje), hadden een reden…nl. allergietesten.Toen ik een kind was had ik op kleuterleeftijd al vaak last van allergie maar rond mijn 8 jaar groeide dat er uit en had ik er sporadisch nog eens last van bij de eerste zonnestralen of als ik onder stress stond, maar de laatste jaren niet meer. 2007 mag echter officieel de annalen ingaan als het jaar waarin alles terug kwam. Het begon met een beetje last en tegen mei was het niet te doen. Afspraak bij de dermatoloog dan maar die mij allergietesten liet doen. De jeukende plakkertjes, stift, bic, bloedprikjes, rode vlekjes, ea-verhalen ga ik jullie besparen, de uitslag wil ik jullie wel meedelen.

Wel 4 allergieën en wat voor pareltjes dan nog. Sterke allergie voor FRAGRANCE MIX EN KRUISALLERGENEN wat zoveel wil zeggen als sterke parfum-allergie (de fragrance mix is trouwens een mix van 8 parfumingrediënten) Het jammere is dat dat zowat de ergste allergie voor een meisje kan zijn. Parfum zit in shampoo, douchegel, make-up, parfum uiteraard, remover, nagellak, mondwater, zonneproducten, tandpasta, deo, oliën, aromatherapie, maskers (gezicht, haar, lichaam whatever), zalven, crèmes, wasmiddelen, kuisproducten, geurverspreiders, vochtige doekjes, verven, rubber, plastic, … ook in voedingsmiddelen als ijs, kauwgom, cake, gebak, limonade, pudding, gelei, snoep en tabak komt het voor (hopelijk in mindere mate). Uiteraard is vooral de eerste lijst erg, make-up, alles verzorgingsproducten, ed. maar met een beetje spelen ermee bestaan er wel (dure) vervangproducten voor maar toch. Ook mijn schatje zal zich wat moeten aanpassen qua douchegel en vooral aftershave en andere mannenproductjes (sommige dingen als parfum en wasmiddel kan ik moeilijk vragen, dat zal mijn zondigen zijn dan) want vooral zijn aftershave en deo kunnen wat uitlokken (contact met geparfumeerde producten die gebruikt worden door de omgeving kunnen eveneens reactie uitlokken)

De tweede allergie is even erg voor een meisje, nl. NIKKELSULFAAT. Dat wil concreet zeggen, geen ketting (en toch moet en zal ik mijn hangertje aanhouden, mss wel een nikkelvrije ketting kopen), geen oorbellen met nikkel, geen ringen met nikkel, en alles wat er nog meer is. Zilver bevat ook nikkel dus das geen echte optie, goud mag wel vanaf 18kt maar dat vindt ik niet zo mooi. Maar mijn nek voelt echt kriebelig dus zal ik voor mijn ketting sowieso een oplossing moeten vinden. Verder zit er in super veel dagdagelijkse dingen nikkel en zal ik het nooit helemaal kunnen mijden. Waar vind je nog nikkel in?: Sluitingen van broeken, knopen, bestek, bh-sluitingen, brillen, sleutels, munten, metalen buizen van huishouddingen, deurklinken, haarspelen, cosmetica (again), oogschaduw, metalen lippenstift houders, kranen, bh-beugels (ja dat had ik dus ook door), metalen stoelen, bureaus (ik heb gelukkig een houten), scharen, naaigerief, muziekinstrumenten.In bijna alle voedingsstoffen zit een beetje nikkel maar in chocolade en noten zit er veel van. Als kindje had ik een trauma van mijn chocolade-verbod maar nu zal het toch terug ongeveer in voegen treden (helemaal afzweren kan ik toch niet), ook mijn vele nootjes die ik zo graag lust zullen ingeperkt worden. 

Allergie-prijs nummer 3 gaat naar PERUBALSEM. Dit hangt een beetje samen met de eerste allergie eigenlijk. Perubalsem zit in vele geneesmiddelen en zalven. De geneesmiddelenkast wordt dus enigszins veranderd maar zoveel heb ik die nu ook niet nodig. Dingen als Vicks, Orafar, Elmex (mijn tandarts had een hele serie voorgeschreven voor mijn zwakke tanden), corsodyl, Dettol, Hac, Fastum-gel, Hirudoid, Isobetadine (mondwater gelukkig alleen), Nurofen, Refelxspray en voltaren Emugel (zijn de bekendste denk ik) zullen niet meer tot mij komen (of toch niet te veel)Met vanille, noodmuskaat en kaneel moet ik blijkbaar ook opletten hierdoor (typt ze terwijl ze net een vanille puddingetje at) Op sites lees ik dat ik ook met schillen van citrusvruchten, gebak, koekjes, snoep, kauwgom, thee, koffie, tabak, hoestdrankjes, ijs, frisdrank, cola vooral, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, vanille, kerrie, en producten met deze kruiden zoals: ketchup, chilisaus, zure haring, paté, leverpastei, gekruide dranken, wijn en likeur moet opletten.En ja gewoon ook dingen die bij de parfum-allergie horen! 

Voor wie dacht dat dit het einde van de lijst was, think again, allergie 4 is nl. het redelijk onbekende parafenyleendiamine, wat we vooral in haarverven, huidverven, kleurmiddelen in kleding en (nylon)kousen, bont en leder, foto-ontwikkelaars, drukinkten, ed. vinden. Iets minder erg dus want mijn haartjes ging ik toch niet direct kleuren en ja mijn sokken dat zal het echt niet zijn. 

Nu lijkt dit een hele lijst, als ik zo alles typ is dat ook zo maar ik ga natuurlijk mijn leven niet zomaar omgooien, stilletjes aan ga ik haalbare dingen veranderen, dingen minderen, producten wisselen, nieuwe cosmetica kopen, dingen proberen vermijden, maar helemaal alles vermijden kan ik toch niet, dan wordt mijn leven (en dat van mijn omgeving mss) redelijk hels. Dan zou ik niet meer te genieten zijn. De make-up en parfum dingen zijn simpel, dat is een sterke allergie daar moet gewisseld en gemeden worden (heb het nog eens getest trouwens, jawade), over mijn juwelen gaan laagjes doorzichtige nagellak (op sommige dingen gaat dit niet), chocolade wordt gemeden, mijn haren zullen altijd deze kleur houden en verder zie ik uit met alles,… we’ll see! 

Veranderingen dringen zich op, nu ga ik in ieder geval heel hard leren, mijn schat een beetje missen (want hij zit in Las Vegas dit weekend) en daarna bedje inkruipen! 

Dikke zoen,

Jullie kleine visje (maar dan een maandje ouder) 

PS. Nu zal het niet zo lang meer duren hoor!

22:07 Gepost door *A* in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Vertrekken op de dertiende.. amai! ;-)

Welcome back & een fijne dag!

Gepost door: Fairytalegirl | 11-08-07

lieve mensjes sorry voor de doorlopende tekst maar blijkbaar verandert skynet dat zelf! Ik probeer het nog in orde te krijgen!

liefs!

Gepost door: visje | 11-08-07

Welkom thuis!
Hoop dat je je een beetje geamuseerd hebt op vakantie!
Die allergieën klinken verschrikkelijk, ik mag me blijkbaar gelukkig prijzen dat ik een allergie-vrij meisje ben.
En binnen 2 maanden heb je eindelijk je schatje terug bij je.
Het zal wel loslopen: niet te veel doemdenken.
groetjes

Gepost door: Nele | 12-08-07

Bedankt voor de reactie!
ze heeft me super gehoplpen!
Groetjes en tot de volgende!

Gepost door: Fairytalegirl | 12-08-07

hi Kleine visje Texel leuk zeg. Die allergie is minder leuk. Maar de kans is groot dat je er terug vanaf komt maar het duurt wel even bah he. Las Vegas, niet slecht. Curcus of vakantie. Hoelang blijft hij nog we ?
Mijn Woeffke mis ik nog altijd even hard als 3 wken geleden, traantjes vloeien nog volop. Bedankt voor je reactie, dikke knuf viv

Gepost door: viv | 12-08-07

welkom terug Vissie oepps en wat lees ik allergieën
het lieveke missen, veranderingen op til
ge gaat toch niet verhuizen? ;-) hehe
maar verder wens ik jou veel succes in alles wat nog op
jouw weg ligt, en ooit he visje heb jij ook die herinneringen
goede of slechte helaas.
liefs en zonnekes en see u

Gepost door: Sunny-Kay | 12-08-07

*** wow meid, wat een lijst...
ik weet niet of je er iets aan hebt, maar op www.lush.com (er is een winkel in luik) verkopen ze een hele hoop natuurlijke producten. Niet dat ik reclame wil maken maar ik ben helemaal gek van dit merk! 100% natuurlijk en dierproefvrij :)
(ik heb ook een gevoelig huidje, gelukkig zonder allergievrij ;))
en bestaat er tegenwoordig geen anti-allergisch zilver? In juwelierszaken zie je dat soms staan.

Knuffel, en hou je taai é meid!
(ps, leuk om je terug te hebben :))

Gepost door: insaneangel | 12-08-07

Hou je goed Meisje !!! Wel klein groot visje wat lief dat je noch eens aan mij denkt,je bent de moeite waard meisje,en maak je zo druk niet over al dat gestudeer !!! Ooit er over nagedacht dat de uitvinders er eerder waren die geen formules kenden?maar nochtans alles uitvonden,leer helder en logich denken meisje !!! dan gaat alles van zelf !!!

Gepost door: Guido (natuurmanjak) | 13-08-07

:-) dat zal een hele grote aanpassing worden
veel sterkte, moet niet zo leuk zijn die allergieën
veel succes met de studies hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 13-08-07

Hé visje Amai zeg, wat lees ik hier allemaal... allergiën te koop zo te zien. Dat dit een hele aanpassing zal worden, zowel voor hem als voor jou, daar moet je niet aan twijfelen maar voor alles is er een oplossing en die zullen jullie "samen" wel vinden en het probleem "samen" uit de weg ruimen...

Nu eerst studeren en daarna aftellen naar dat fijne weerzien waar je zo naar uitkijkt... Visje, geen paniek vooral, de liefde heeft die 6 maanden overwonnen, ze zal het "aanpassen en "terug aan elkaar wennen" ook wel overwinnen hoor. Gewoon in elkaar blijven geloven en elkaar de nodige vrije ruimte gunnen zodat jullie liefde niet verstikkend kan werken... "go for it" meiske, het einde van de "wachttijd" is in 't zicht hé !!! Nu eerst nog die twee examens erdoor sleuren en daarna genieten...

Ik wens je alvast heel veel succes met de studie, sterkte voor de examens en voor al de rest al wat je hartje maar begeren kan...

Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 13-08-07

Inderdaad van het Antwerpse, meer bepaald van het Noorden.
groetjes

Gepost door: Nele | 15-08-07

hey leuk blog heb je
dank je voor de tip ivm een kot in leuven, maar mijn vriendin werkt in evere, dus zou dat een betere oplossing zijn voor ons, vilvoorde leek me ook wel ok. En wanneer komt je vriend terug van USA? je verlangt waarschijnlijk al. en ja sorry dat alles in het engels is maar mijn vriendin is van Canada en dan kan haar famillie ook meevolgen, vandaar...

groetjes

Gepost door: Bert | 15-08-07

Nu maak je mij toch ook benieuwd. Waar staat jou visbokaal?
groetjes

Gepost door: Nele | 15-08-07

De commentaren zijn gesloten.