28-08-07

Puzzelstukjes...

puzzel

Ik ben een puzzel

Als ik boos ben

Is het hart van de puzzel weg

Als ik eenzaam ben

Missen er een paar stukjes

Als ik verdrietig ben

Is de puzzel gebroken

Als ik blij ben is mijn puzzel compleet

 

(uit: Wat je schrijft ben je zelf)

 

Soms voel ik me wel een beetje een puzzel. Je hebt dagen dat alle stukjes mooi in elkaar vallen. Dagen dat ik me perfect gelukkig voel, intens geniet van alles en iedereen, dagen die sowieso niet stuk kunnen. Alles loopt gewoon lekker, het loopt zoals ik wil!

Je hebt ook dagen dat er eens een stukje mist. Het is niet helemaal perfect of net wat te ‘alledaags’ maar redenen om mij slecht te voelen ofzo zijn er niet. Ook op zulke dagen lacht het leven me toe.

Er zijn ook wel dagen dat heel mijn puzzel uit elkaar is, alle stukjes ergens anders liggen, dagen dat ik maar een halve puzzel ben, of 1 grote rommel! Dagen dat ik mijn eigen puzzelstukjes bij elkaar zou moeten zoeken maar er weinig fut toe heb! Er zijn dagen dat essentiële stukken van mijn puzzel missen, niets gaat echt lekker (zo van die dagen dat je even wil overslagen)

Maar meestal is mijn puzzel dus wel OK! Hier en daar is er al een randje af van het vele gebruik, de puzzel gaat ook al jaren mee. Er zijn kleine en grote stukken, felle en doffe puzzelstukjes, maar alles is mooi als het op zijn plaats is!

 

Momenteel is mijn puzzel niet zo compleet! Natuurlijk mist er een essentieel stuk (nog maar 1,5 maand trouwens) maar dat stukje mist al even en dat doet het hem even niet, natuurlijk is het stukje nog rakend en  mist ik dat stukje ‘letterlijk zelfs’ als mijn puzzel niet meer zo duidelijk is. Maar eigenlijk maakt en stuurt dat stukje mijn gevoel niet meer. Ondanks dat alles vlot gaat (op verschillende vlakken), dat de toekomst er veelbelovend uit ziet, is mijn puzzel toch momenteel niet passend. Stilaan raakt hij wel terug in orde, ik weet het zeker, stilaan dag voor dag (puzzel)stukje van (puzzel)stukje past hij terug in elkaar! Wat slapen, wat ‘relaxen’, genieten en tegen vrijdag is hij helemaal in orde om een geweldig laatste herexamen te doen!
We gaan er voor!

 

Lieve groetjes,

Jullie puzzel-visje van de dag!

20:04 Gepost door *A* in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bij mij ontbreken er ook wel eens een paar puzzelstukjes.
Veel succes met je laatste examen vrijdag (die van mij zijn morgen). En dan hebben we ... VAKANTIE!
groetjes

Gepost door: Nele | 29-08-07

De commentaren zijn gesloten.