28-12-07

Eindejaarsdagen...

normal_samen29

 

Eindejaarsdagen, donkere dagen die door de mens met lichtjes, versiering, gezelligheid leuker worden gemaakt. Lichtjes, ik hou van lichtjes, lichtjes in het donker en die lichtjes met de eindejaarsdagen betekenen voor vele mensen ook terugblikken en vooruitblikken, nadenken over alles en nog veel meer, mijmeren,…

 

Ook ik ontsnap er niet aan en vermits ik al sowieso een mijmeraar en denker ben kijk ik er al niet meer zo gauw van op, je moet gewoon soms dingen overzien om er iets uit te kunnen leren maar de laatste dagen maalt mijn hoofdje toch weer heel hard. Ik zit helemaal in HEDEN-VERLEDEN-TOEKOMST, waarbij vooral dat middelste overheerst.

Vaak moet ik denken aan hoe het vorig jaar was, aan hoe het was toen mijn schat nog in Amerika zat, aan hoe ik vorig jaar de kerstdagen zonder hem ben doorgekomen, aan hoe we toen nog bang keken naar ‘onze toekomst’, aan hoe ik steeds de examens door kwam (en nu Kerst knal midden in de week viel komt die vergelijking iets minder pos. uit), ik moet denken aan vroegere kerstdagen, aan toen sommige mensen er nog waren, aan toen ik in het middelbaar zat,…

Aan alles tegelijk eigenlijk… ook aan de komende maanden, mss wel al volgend jaar, aan de toekomst,…

Denken aan hoe alles WAS en hoe alles ZAL ZIJN!

 

Eindejaar, dient dat niet om een jaar te overlopen? Wel dan zullen we daar maar mee beginnen!

De belangrijkste gebeurtenis van het jaar was natuurlijk dat ik mijn schatje bijna 7 maanden heb moeten missen! 7 maanden, als je’t mij een jaar geleden had gezegd had ik het bestorven en het niet zien zitten. Een jaar geleden miste ik hem al toen hij amper 10 dagen weg was om te skiën. Het zou 6 maanden zijn en geen dag langer, het werden dus 4 weken langer!

Als ik er zo op terug keek is het nog gevlogen en eigenlijk is het nog geen 2 maanden geleden maar toch ben ik het al aan het vergeten hoe het voelde hem te moeten missen… het vervaagt allemaal wat, dat had ik me dus nooit kunnen voorstellen.

Er is ontzettend veel gebeurt in die 7 maanden, onze relatie is ook enorm veranderd maar ook dat went dus, ik heb nog steeds geen tijd gehad om echt eens veel tijd voor hem te hebben zonder stress in mijn hoofd. Toen hij terug was, was het midden in de stage, daarna drukke maand december, nu volgen de examens,… . Echt genieten was er nog niet helemaal bij!

Soms mis ik ook wel de babbels via webcam, we hadden elkaar altijd wel iets te zeggen, konden uren bellen en nu hij terug is zijn onze echt goede gesprekjes op 2 handen te tellen. Ik wist ook altijd ongeveer waar hij was, kreeg massa’s mails, nu hoor ik hem enkel ’s avonds en ja ik zie hem natuurlijk wel 2 keer per week maar toch. Vaak moet ik gokken wanneer hij thuis is, online komt,… Maar eigenlijk zou ik niet willen terugkeren want iets in mij beseft nog al te goed hoe het allemaal was.

Met kerstdag besefte ik het nog meer. Ik kreeg een dvd van hem L’auberge espagnole. Zalige maar onbekende film over Eramus-studenten. Ooit wilde ik dat ook doen maar raak er minder en minder zeker van. Laat mij maar gewoon mijn best doen hier in ons Belgenlandje!

Wel in die film laat een jongen zijn vriendin (tevens mij favo actrice) achter en heel de film lang moest ik denken aan ONS. Hoe braaf we beiden hebben gewacht, dat hij echt wel lief is, ed. Op het einde van de film lag ik in mijn lief’s armen en rolden de traantjes langs mijn gezicht (ergens is er toch nog iets i.v.m. Amerika dat nog steeds niet losgelaten is, ik heb nog steeds ergens het gevoel dat hij me wel 7 maanden heeft achtergelaten… ergens diep in mij!)

 

Nu goed 7 van de 12 maanden waren liefloos…maar ‘k heb toen ook vanalles gedaan.

Ik heb 4 kampen gedaan, ben volledig gefaald voor mijn herexamens, ben in de Baltische Staten geweest, heb oude en nieuwe mensen ontdekt,…

Dan blijven er nog 5 maanden over waarvan hij er nu bijna 2 terug is die mega druk maar leerrijk waren. De eerste 3,5 maanden van het jaar werden wat beheerst door examens en stage en het feit dat zijn vertrek naderde!

Was 2007 een goed jaar? Ja het was goed maar goed is soms niet goed genoeg, laat 2008 maar sprankelen!

 

Terugkijken en vooruitblikken… ik doe het soms wel graag en ik hoop dat 2008 echt super mag worden!

Nu wordt het hier weer ff stil want ook kleine visjes hebben examens!

 

IK WENS JULLIE ALLEMAAL ALVAST EEN GEWELDIG NIEUWJAAR!

LAAT 2008 DUS MAAR SPRANKELEN EN SCHITTEREN!

MAAK ER EEN GEWELDIG JAAR IN VOL DROMEN!

MAAK ER GEWOON IETS MOOIS VAN!!!!

art_large_224896

 

Ps. Ik ga 2007 blijkbaar geweldig afsluiten… met een dom meningsverschil tussen mij en mijn schat. Hij moet leren (maar heeft geen examens ofzo hoor) en ik moet daar maar wat voor wijken, i.p.v. mij een beetje te vertroetelen en te begrijpen nu ik examens heb… grrrr!

15:53 Gepost door *A* in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Mooi...ik wens U nog een fijn eindejaar

Gepost door: yolanda | 28-12-07

Terugblikken, ik doe het ook graag. :)
Ik wens je heel veel succes toe met de examens!

Lieve groetjes

Gepost door: Romina | 28-12-07

hey! de beste wensen voor het nieuwe jaar 2008!!!
groetjes,

Gepost door: Elien'tje | 29-12-07

Woohoo zoooo blij dat je "terug" bent ;-)
En ik wens je ook een fantastisch nieuw jaar toe!!!!

Gepost door: RedRose | 30-12-07

Hallo visje Sorry, dit is een copy/paste reactie bij gebrek aan tijd maar om toch maar bij zoveel mogelijk blogvrienden te kunen langsgaan met mijn wensen.

Bij deze wens ik jullie een heel fijn en gelukkig nieuw jaar toe. Moge 2008 een jaar vol geluk en goede gezondheid worden. Vol aangename verrassingen maar ook en vooral vol vrede voor allen die het goed met elkaar menen.

Ik wens jullie tevens een hele fijne oudejaarsavond toe

Lieve groetjes
Lucky

Gepost door: Lucky | 31-12-07

*** Dank je!!!!!!!! Ook voor jou een gelukkig en gezond 2008!
(en veel succes met de examens)

xxx

Gepost door: Sarah | 31-12-07

Gelukkig nieuwjaar Visje Heel bijzonder, met elke dag een nieuw wonder!
Warme groetjes

Gepost door: Veerle en Mike | 01-01-08

Visje voor jou en je familie een heel mooi en gelukkig 2008, Viv

Gepost door: viv | 01-01-08

alle goeds voor 2008,met liefde, geluk en gezondheid!!

Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 03-01-08

heyye vissie tjee deze had ik niet gezien
maar je weet je bouwt enkel een kerk op een stevige ondergrond, dus blijft het proberen om elkaar naar behoren
aan te voelen en te volgen
hij is er nu dus geniet van hem en zeg hem
dat Ik gezegd heb dat hij al eens moet troetelen
allez was da nu, gullie zit vol vlinders dus loslaten den boel
aaaaaaaaaah maar ook succes met het studiejaar he
en maak er het beste van
met mijn zonnekes is dat al een goed begon sie
en nen dikke kus voor een goed, gezond en vooral
een liefdevol jaar
veeééééééééééééééééééééééééééééééééééééél he
doen !!! doeiie

Gepost door: Sunny-Kay// Diamond | 05-01-08

Kmoet mijn vriend nu ook missen, aangezien die ook exames heeft:(.
Tis ni leuk :(. Mrja ie moet der door!
Veel succes!!!
x

Gepost door: Linde_x3* | 09-01-08

Hallo Visje Tja... zo gaat dat steeds hé... toen "hij" in het buitenland was, was het gemis ZO groot dat je almaar door fantaseerde hoe het ging zijn eens hij terug was En nu hij terug "IS" voldoet de realiteit wellicht niet aan je toenmalige fantasie gewoon omdat je in je wildste dromen geen rekening gehouden hebt met allerlei factoren hé... Zo gaat dat dus in het éche leven hé, en ligt een zee van verschil tussen fantasie en realiteit maar dat hoeft daarom niet minder mooi te zijn hoor... Je moet nu uiteraard meer rekening houden met factoren waarop je helaas geen vat hebt (zoals bvb die examens enz...° ) That's real life meiske maar nogmaals, daar waar twee mensen zo van elkaar houden is er steeds een oplossing voor ieder meningsverschilletje, groot of klein. Zo iedereen wat water bij de wijn voegt komt alles wal vanzelf op zijn pootsjes terecht !!! Eneuh, niet vergeten visje... uit ALLES stééds het positieve halen hoor meiske...

Hopelijk zij de examens goed gegaan en kan je nu wat rusten... Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 23-01-08

De commentaren zijn gesloten.