19-08-08

The time is ... now

Give up yourself unto the moment
The time is now
Give up yourself unto the moment
Let's make this moment last

decoration

Even kort, mijn voornemen proberen houden dat ik geregeld ging schrijven. Jullie hebben wel al door dat ik vaak schrijf aan de hand van zinnen uit liedjes, maar ik vind teksten bij liedjes heel belangrijk en vaak zoek ik voor ik post gewoon een liedje waar ik iets mee ben, als tekst. Noem het een inleiding… (en dit was dan de inleiding op de inleiding)

Bovenstaande tekst komt van Moloko, the time is now, en eigenlijk hadden ze wel gelijk. Nu moet je leven. In het dagelijks leven ben ik een terugblikker. Ik doe dat graag, heb wat nostalgie nodig.

Zo was ik dus daarstraks wat op mijn blogje aan’t terugblikken. Wat schreef ik vorig jaar en 2 jaar geleden in augustus, wat ging er toen in mijn hoofdje om? Ik bedacht dat eigenlijk elk jaar anders was.  

2 jaar geleden lag ik volledig met mijzelf in de knoop, op liefdesgebied en op schoolgebied, ik had nog geen idee van wat de maand september in 2006 allemaal zou beteken en brengen. Augustus was vol twijfels, september was een nieuwe start!

Vorig jaar was mijn schat dan weer in Amerika. Alles was anders, heel mijn leven leefde ik anders. Tegenover vorig jaar lijkt mijn leven wel een ommezwaai op vele vlakken (zowel pos. als neg.)! Uren zat ik voor de PC, aftellend en hopend.

Toen ik dat daarstraks allemaal zo bekeek besefte ik plots hoe hard ik veranderd ben, hoe geen enkel jaar te vergelijken valt en hoe ik toch nog steeds bezig ben met ‘volwassen worden’. Bijna 21 jaar, het klinkt zo volwassen, maar eigenlijk ben ik dat nog helemaal niet. Ik wil zoveel, zoals samenwonen, en ook al moest ik normaal afgestudeerd zijn en met 1 bene in het ‘echte leven’ staan, ik ben er nog niet klaar voor…gelukkig. 

En dus heb ik besloten… om te genieten van het nu en mindfulness- en Moloko-gewijs, te leven in het nu!

Noot: Mindfulness is mijn eindwerkonderwerp, en toevallig paste de tekst erbij, vandaar de vermelding ;-)

23:35 Gepost door *A* in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Ik vraag me af is er ooit wel een jaar hetzelfde ?

;-)

Gepost door: ms | 20-08-08

tof dat je dat zelf zo nuchter kan bekijken
liefs viv

Gepost door: Viv,Chaplin&Staartje | 20-08-08

Elk jaar is inderdaad anders. Mensen veranderen door gebeurtenissen, mensen die je kwijtraakt, etc... Maar wie er nuchter in blijft (wat ik een 2 jaar geleden tot een paar maanden geleden spijtig genoeg ook niet altijd deed) weet altijd in positieve zin te veranderen. Zo heb ik mezelf de laatste maanden ook teruggevonden tot zeer positieve reacties van kennissen en collega's.

Goed dat je aan nu denkt ! Dat is wat je NU in de hand hebt en dat je NU kan veranderen en waar je NU van kan genieten...

p.s. dank voor je reactie, ik laat ook niet overal een reactie achter elke keer ik kom lezen hoor ;-)

Gepost door: Troetel | 24-08-08

geniet maar tijd gaat al zo snel voorbij!!! :-)

Gepost door: RedRose | 27-08-08

Geniet met volle teugen van het leven. Elke leeftijd is anders maar mooi en de moeite waard.

Gepost door: els | 10-10-08

You've been tagged!

Gepost door: Nele | 27-10-08

BINNENKORT TRG IN BLOGLAND Net als ik dacht, nu wil ik nog iets schrijven, begaf mij laptop het en ja heb ik het ook enorm druk. Dus binnenkort terug in blogland, maar nu heel hard aan't werken.

Liefs!
jullie kleine visje

Gepost door: VISJE HERSELF | 02-11-08

Allé ! Hopelijk is je laptop snel weer in orde.

We zien je wel weer opduiken !

Werk ze !

;-)

Gepost door: ms | 10-11-08

De commentaren zijn gesloten.