19-08-08

The time is ... now

Give up yourself unto the moment
The time is now
Give up yourself unto the moment
Let's make this moment last

decoration

Even kort, mijn voornemen proberen houden dat ik geregeld ging schrijven. Jullie hebben wel al door dat ik vaak schrijf aan de hand van zinnen uit liedjes, maar ik vind teksten bij liedjes heel belangrijk en vaak zoek ik voor ik post gewoon een liedje waar ik iets mee ben, als tekst. Noem het een inleiding… (en dit was dan de inleiding op de inleiding)

Bovenstaande tekst komt van Moloko, the time is now, en eigenlijk hadden ze wel gelijk. Nu moet je leven. In het dagelijks leven ben ik een terugblikker. Ik doe dat graag, heb wat nostalgie nodig.

Zo was ik dus daarstraks wat op mijn blogje aan’t terugblikken. Wat schreef ik vorig jaar en 2 jaar geleden in augustus, wat ging er toen in mijn hoofdje om? Ik bedacht dat eigenlijk elk jaar anders was.  

2 jaar geleden lag ik volledig met mijzelf in de knoop, op liefdesgebied en op schoolgebied, ik had nog geen idee van wat de maand september in 2006 allemaal zou beteken en brengen. Augustus was vol twijfels, september was een nieuwe start!

Vorig jaar was mijn schat dan weer in Amerika. Alles was anders, heel mijn leven leefde ik anders. Tegenover vorig jaar lijkt mijn leven wel een ommezwaai op vele vlakken (zowel pos. als neg.)! Uren zat ik voor de PC, aftellend en hopend.

Toen ik dat daarstraks allemaal zo bekeek besefte ik plots hoe hard ik veranderd ben, hoe geen enkel jaar te vergelijken valt en hoe ik toch nog steeds bezig ben met ‘volwassen worden’. Bijna 21 jaar, het klinkt zo volwassen, maar eigenlijk ben ik dat nog helemaal niet. Ik wil zoveel, zoals samenwonen, en ook al moest ik normaal afgestudeerd zijn en met 1 bene in het ‘echte leven’ staan, ik ben er nog niet klaar voor…gelukkig. 

En dus heb ik besloten… om te genieten van het nu en mindfulness- en Moloko-gewijs, te leven in het nu!

Noot: Mindfulness is mijn eindwerkonderwerp, en toevallig paste de tekst erbij, vandaar de vermelding ;-)

23:35 Gepost door *A* in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

17-08-08

Aan het eind evan de dag...

Aan het einde van de dag,
als iemand aan komt hollen met de liefde,
als je moe bent en onhandig en toevallig net verward in een warnet
van angsten –
wat moet je doen,
wat moet je met de liefde doen, donzig, schrikachtig,
die iemand je nog brengt?

(Toon Tellegen)

 

626342-medium

Het einde van de dag en ik voel me dus een beetje ‘down’. Niet dat er een speciale reden voor is. Ik had gewoon zoooooooooooooveel plannen voor de vakantie en uiteindelijk blijkt het dan al 17 augustus en is de vakantie zo voorbij…

Ik ging afspreken met mensen en hoewel dit nog wel met onverwachte mensen op het menu (letterlijk dan) staat, voel ik me hierin gefaald, maar dat ligt ook aan mij. Ik zou ook gewoon eens meer moeten laten horen… Soms denk ik gewoon dat ik wat weinig tijd in vriendschappen steek en als dat gevoel me overvalt ben ik verloren. Ik zou massas populair willen zijn, met veel vrienden maar ik hou het blijkbaar bij slechts enkelen.

Ik ging voor Frans werken. Heb dan wel geen herexamen, maar net daarom moet ik mijn Frans onderhouden. Mijn bijlesjuf had me 50 blz opgegeven, maar ik heb er door de drukte nu amper 12 :-(. Heb ook zo iets van ‘ik heb nog wel andere dingen te doen’!

Ik ging voor mijn eindwerk werken, maar das nog niet genoeg gebeurd. Wel gelezen, maar nog niet echt gewerkt, wel gezocht, maar nog niet veel volk gecontacteerd. Er wel mee bezig… maar misschien niet genoeg…

En zo kom ik aan het einde van de dag, het einde van een week, half augustus reeds… en ben ik wat ‘down’ en ‘teleurgesteld in mijzelf’. Ik wil alles perfect, maar blijkbaar lukt dat niet vanzelf…

23:59 Gepost door *A* in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-08-08

VRIENSCHAP: Is het een illusie?

Het is weer even geleden en weer was ik bijna vervallen in het oude ‘waar zou ik over schrijven?’.

Eerst wilde ik schrijven over mijn toffe vakantiejob die ik heb gevonden via mijn tante. Als verkoopster van een herenmerk in ‘den INNO’. ‘k Had er eerst wat schrik voor omdat ik het nog nooit had gedaan en ik helemaal allen voor dat merk sta, maar ‘k heb geweldige collega’s op de herenverdieping, echt super lief.

Of misschien moet ik jullie nog eens meevoeren in mijn dagelijks liefdesleven. Jullie laten genieten van het feit dat ik soms een beetje twijfel of ik nog wel echt verliefd ben. Ik zie mijn schat nog graag, maar soms werkt hij me op de zenuwen, soms wil ik gewoon ff vrij zijn, soms bedenk ik dat vrijgezel zijn wel fijn was. Maar ondanks dat ik soms een ‘HUHM’-gedachte heb zie ik mijn schat enorm graag.

Ik ga jullie ook niet vervelen met verhalen over stress. Zowel van drukte voor kampen, werk, voor mijn eindwerk (ik ging nl. KEI VEEL doen, niet dus), voor de 50 blz Frans die mijn bijlesjuf opgaf, voor het feit dat ze plots een piloten-stop hebben doorgevoerd en mijn schatje dus wel solliciteert maar dat alles zo traag gaat en hij wss pas in oktober of november kan beginnen.

Waar ik het met jullie wel over wil hebben is over VRIENDSCHAP.

Volgens Mr. Vandale is een vriend iem. aan wie men door genegenheid en persoonlijke voorkeur verbonden is. Zeer vaag dus ging ik er door een paar gebeurtenissen 2 weken geleden eens over nadenken, nadenken over wat vrienden en vriendschap echt zijn.

De conclusie was… bedroevend.

kids_hugging

Het begon met het feit dat mijn schatje op een avond plots iets ging drinken met vrienden en dat ik thuis alleen zat en niet echt iemand wist om mee af te spreken. Het werd me toen pijnlijk duidelijk dat ik niet echt veel mensen heb om zo direct leuke dingen te doen. Waar ik naar bel ‘Zin om iets te gaan drinken’ en die direct ja zeggen. Pijnlijk sijpelde het mijn gedachten binnen. Ik begon na te denken en de conclusie die ik maakte was dat ik vooral dingen deed met de ‘vrienden’ van mijn schatje. Gaan kajakken, BBQ, iets gaan drinken,… allemaal doen we dat met 1 ‘vrienden’kliek, waar de helft elkaar niet kan uitstaan en waar roddelen of commentaar hebben blijkbaar gewoon is. Ik had het al door maar nu besefte ik het echt. Die ‘kliek’ is zo fake als wat en wordt door 1 iemand bij elkaar gehouden.

Nog pijnlijker werd het toen ik 2 dagen later hoorde dat SCHATJE en ik niet uitgenodigd zijn op iemands trouw (van die kliek) omdat we maar ‘kennissen’ zijn. We zijn kennissen hoewel we vanalles samen doen behalve ja op weekend gaan soms want 1) we studeren beiden en budgetair kunnen we geen grote uits^pattingen maken 2) SCHATJE heeft 7 maanden in Amerika gezeten. Letterlijk hé, we zijn kennissen want we missen toch 7 maand. Dat we samen Nieuwjaar en verjaardagen vieren, samen weggaan, even hard wel/niet  tot de kliek behoren/ behoorden als anderen, das natuurlijk bijzaak.

Ik was niet bepaald teleurgesteld dat we niet zijn uitgenodigd, mensen kiezen zelf hun gasten, wel in het feit dat wij de enige zijn en dat het om zo’n stomme reden is. (stel nu dat we nog ruzie hadden ofzo)

In ieder geval willen we al niet meer (we verwachten wegens vele afzeggingen waar we al van hoorden nog een vraag om toch te komen, hen kennende) en we kunnen ook niet meer. (al ga ik heel grof doen als ze dat lef toch zouden hebben het nog te vragen)

Maar daar ging het dus niet over. Door dat voorval ben ik nog meer beginnen nadenken. Ik ga om en ‘verpruts’ mijn tijd met zulke mensen, waar we toch maar kennissen voor zijn, waar ik niet eens mijzelf kan zijn, terwijl ik mijn eigen vriendschappen wat heb laten verwateren. Ik vind het erg voor SCHATJE, want in de ‘kliek’ zitten ook 3 goede vrienden van hem, maar zo wil ik het niet. Hij mag best nog me hen vanalles doen, maar het zal toch grotendeels zonder mij moeten.

Ik heb besloten dat ik meer tijd ga steken in MIJN VRIENDEN. Had al wat gesmst en gebeld met iemand en toch plots beginnen mensen ook zelf terug contact te zoeken. Hele leuk en geweldig voor mijn plan. Ge-wel-dig dat ik toch terug zelf wat meer toffe dingen met anderen ga doen in de toekomst, dat ik mij daar op kan concentreren en ‘de kliek’ te laten voor wat het is en daar wat minder tijd mee door te brengen.

Echt waar ‘vriendschap’ heeft ineens door alles een hele andere betekenis gekregen. Ik heb geleerd en nieuwe inzichten verworven. Dingen waar ik mss nog in moest groeien en zo… zo leert visje weer wat meer van de ‘echte wereld’ en hoe die in elkaar zit, hoe mensen in elkaar zitten en hoe ik wat meer tijd aan sommigen moet besteden, aan sommigen wat minder. EN dat ik misschien terug maar wat meer moet bloggen ;-)

Zien hoe lang mijn voornemen stand houdt! ;-)

 

decoration

21:49 Gepost door *A* in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-08-08

AWARD

Hey Folks,

’t Is weer lang geleden, I know, maar het onbreekt me de laatste weken en maanden wat aan tijd. Telkens denk ik van ja volgende keer post ik sneller, maar goed ik blijf wel online dus geen zorgen. Je hoort op tijd en stond wel iets van me.

Ben nu net (sinds maandag) terug van het allergeweldigste ‘Ridders en prinsessen’-kamp en toen ik terugkwam in de blogwereld ontdekte ik een leuke verrassing. Ik heb nl. een AWARD gekregen van de leuke REDROSE.

Vermits ik niet zoveel meer blog had ik dit allerminst verwacht, maar ‘k vind het geweldig.

Natuurlijk verdienen enkelen ook een AWARD van mij, al had ik graag Redrose er ook eentje gegeven omdat ze zo geweldig tof schrijft.

Maar hier komen ze dan in willekeurige volgorde:

1)      Sarah en Bram: omdat het zo’n geweldig tof koppel is. Door toeval heb ik Sarah ook iets beter leren kennen en verrassend genoeg komen we in heel veel dingen overeen. Ze heeft mij ook heel erg gesteund toen mijn schat 7 maandjes weg was. Alleen daarom al verdienen ze deze dubbel en dik.

2)    Dinges (en haar leuke kids): ze schrijft zo geweldig leuk over haar kids en hun uitspraken en deugnieten streken. Er is trouwens een nieuw kleintje op komst wat nog voor meer avonturen zal zorgen.

3)    Boogiepeter: Toen ik nog frequent schreef was hij een vast blogmaatje, nu is het allemaal wat minder, maar daarom ben ik hem nog niet vergeten. Auto’s zijn niet mijn ding, maar naar die op zijn blog ga ik graag af en toe eens kijken.

4)    Nele: Ze heeft er ergens wel al eentje gekregen, maar ze schrijft zo heerlijk leuk. Vandaar dus!

5)    MSke: Gewoon super leuk geschreven en één van de mensen die ik vanaf het begin ‘ken’.

6)    Marie en Gitte: Twee prachtige meiden die toch hebben moeten vechten om er te zijn. Ik volg hun avonturen al een hele tijd stilletjes mee. Tijd om ze eens extra in de schijnwerpers te plaatsen.

7)    Zita: Gewoon omdat ze zo heerlijk zichzelf is en zo geweldig schrijft. Zalig om daar te gaan lezen!

 

Andere leuke sites vind je uiteraard bij mij favorieten ;-)

De reglementen:
1. De winnaar mag het logo plaatsen.
2. Plaats een link naar degene van wie je de Award hebt gekregen.
3. Stuur de Award naar tenminste 7 andere bloggers, die door hun actualiteit, thema’s en designs opvallen.
4. Zet de links van deze sites op je blog.
5. Laat een berichtje achter op de betreffende site.

12:44 Gepost door *A* in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |