18-12-08

De kerstdagen en ALLES wat daar bij komt kijken

kerst beertje

Ik wil het met jullie eens hebben over… DE KERSTDAGEN!

Tot 4 jaar geleden betekenden de kerstdagen, lichtjes in het donker, versiering zijn verschijnen in de straten (en dit ook zien aangroeien telkens je van en naar school fietste), kerstkaartjes in de klas geven, examens,… Ik genoot wel van die dagen eigenlijk, zo de after-examen-dagen dan vooral.

4 jaar geleden, toevallig het laatste jaar dat december gelijk stond met examens, waren de kerstdagen TOTAAL anders. Mijn opa stierf en toen zwoor ik dat kerstmis nooit meer hetzelfde ging zijn.

Awel ja… vanaf toen had ik nooit meer examens in december, maar moest ik wel altijd kei hard beginnen leren voor de examens.

Uiteraard was 2004 niet het meest toffe eindejaar, maar ik merk dat alles slijt. Gisteren zag ik nog een foto van mijn opa en dan besef ik dat alles toch wat vervaagd. 4 jaar is ook al even geleden, en elk jaar op 19 december denk ik er nog eens extra aan. Hij zit toch voor altijd in mijn hartje.

Goed maar daar wilde ik het eigenlijk niet met u over hebben, terug naar de essentie. De voorbije 3 jaar stonden dus in het teken van de examens in januari, maar nu ik in mijn laatste jaar zit, zijn er modules. Geen examens na de vakantie, wel morgen 4 open-boek-examens waar ik het nut niet van inzie, want ‘k heb geen idee hoe ik die cursussen moet bekijken. ’t Gaan weer een über-didactisch-gedoe worden en daar heb ik zo’n hekel aan. *Duimen dat het morgen goed gaat!*

Heb in december ook niet heel veel les gehad en dus had ik perfect alle cadeaus kunnen kopen. En toch liep ik vandaag voor de zoveelste keer rond in een shoppingcenter of winkelstraat met als doel cadeautjes kopen. En met mij… VELEN ANDERE. Amaai wat was dat.

Vroeger had ik daar dus niet zo’n last van, wat voor wie kopen en wanneer. Meestal had ik alles als één van de eersten. Ik had een idee in mijn hoofd en dat werd het meestal ook. Maar nu? Geen idee wat te kopen, al 20 keer achter dingen gaan zien en blijven zien. Nu volgende week is’t kerst dus moet het in orde zijn. Ook kerstmarkten zijn er nog niet van gekomen, misschien morgen als mijn schat zin heeft. Misschien is het omdat kerstmis zo laat in de vakantie valt dit jaar, maar ‘k heb nog totaal geen kerstgevoel. Vorig jaar had ik al een kerstgevoel vanaf begin december toen ik en mijn schat op weekend waren in Oostende en het daar al volop kerstmarkt was. Nu merk ik kerst enkel aan het feit dat de kerstversiering beneden staat, dat ik cadeaus moet kopen (moet nog voor 3 personen iets ‘aanvullend’ vinden) en dat de KERSTKAARTJES stilaan in de bus vallen. (ook voor mij :-)

Over dat laatste gesproken, hier thuis hadden ze het geweldig idee om ons (= mij en mijn broer) op de kerstkaartjes te zetten. In de vorm van een fotokerstkaart dan wel. Vorige zaterdag een foto getrokken op een feest, zondag besteld en vandaag in de bus. En ach, behalve dat ik in 100 woonkamers ga hangen (met gem. 4 personen per gezin en dan nog eens al dat bezoek dat de kerstkaarten bekijkt), valt het nog wel mee. Iets minder gelukkig over kerstkaartjes zal mijn oma zijn. Ook zij had er via die site besteld bij ons thuis, een week eerder dan ons. Alleen stond haar bestelling in wacht, dus ook maar vandaag aangekomen, ik bekijk het en… er staat een typefout op. ’t Wordt een vrolijk ‘kerstafeest’ volgens haar kaartjes. 100 foute kaartjes voor haar… en een serieus duur grapje voor ons. Ja wiens schuld is zo’n fout? Die van ons oma? NEEN want zij heeft dat niet getyped. Die van ons papa? NIET HELEMAAL, hij had het moeten nakijken, maar oma had dat ook echt moeten nakijken i.p.v. gewoon JA te zeggen. Pfffft!!!

In ieder geval heb ik nog een week tijd om alles KERST-gewijs in orde te brengen en misschien toch nog op de kerstmarkt van ANTWERPEN-city te komen en te gaan schaatsen. (heb zoveel zin maar mijn schat heeft geen tijd)

Ik wens jullie super leuke kerstdagen! Geniet er van en maak er vooral iets gezellig van met mensen om jullie heen die jullie dierbaar zijn.

20:07 Gepost door *A* in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Kerst ... ach, er zijn werkelijk momenten in 't leven waarna niets nog hetzelfde is. Ook kerst niet.

Maar in elk geval gaan wij zaterdag naar de kerstmarkt van Antwerpen, niet om te schaatsen maar om worstenbrood.

;-)

En kerstafeest ... och ja, het is de bedoeling die telt hé.

Gepost door: ms | 18-12-08

Inderdaad spijtig van de kerstkaartjes van je oma! Volgend jaar beter... Wij hebben er ook besteld, het resultaat is er nog niet dus duimen maar. Ik wens je ook hele fijne feestdagen en succes met je examens!

Gepost door: LJ | 19-12-08

leuk te zien dat je nog steeds aan het bloggen bent. Kerst en nieuw is voor mij een "verplicht" nummertje met rondhobbelen bij familie... Ik kijk uit naar volgend jaar; dan heeft mijn lieftallige echtgenoot gezegd dat we er een gezinsavond van maken. Wij, de kleine en de hond, heerlijk!

Gepost door: RedRose | 24-12-08

Lang geleden, dus... heb ik je getagged !

Gepost door: Anja & co | 31-01-09

De commentaren zijn gesloten.